ESTIMARE GRATUITA LA 0722-315-547

Afla cum sa impachetezi mobila in mod corespunzator inainte de mutare!

Afla cum sa impachetezi mobila in mod corespunzator inainte de mutare!

O mutare este un proces anevoios ce necesita planificare, timp si efort. Trebuie sa transporti obiecte grele si voluminoase, care au nevoie de atentie sporita din partea ta. Protejarea mobilei trebuie sa devina prioritara pentru tine. Piesele de mobilier fabricate din lemn au nevoie de protectie in timpul mutarii. Din fericire exista cateva masuri pe care le poti considera astfel incat mobila poate sa ajunga nevatamata la destinatie.

1. Elaboreaza un plan de mutare si asigura-te ca nu-ti lipseste nimic!

O planificare buna este un bun pas de inceput. Poti incepe prin a evalua efortul ce trebuie depus pentru a muta toata mobila. Gandeste-te daca vei avea nevoie de ajutor profesional oferit de o echipa de mutari, pentru mobila grea si voluminoasa. Sigur vei avea nevoie de ajutor pentru a impacheta si muta toate obiectele. Asa ca daca doresti sa o muti pe cont propriu, asigura-te ca vei avea parte de ajutorul cuiva apropiat. Vei avea de asemenea nevoie de unelte de dezasamblat, cutii de carton si diferite materiale de protectie pe care le vei folosi pentru transportul si protejarea mobilei in timpul relocarii. Trebuie sa ai de asemenea, un vehicul cu suficient spatiu pentru toate bunurile tale. Odata ce vei avea aceste detalii puse la punct, te poti apuca de treaba.

2. Dezasambleaza ceea ce poate fi dezasamblat

Incearca sa-ti usurezi munca prin demontarea pieselor ce pot fi dezasamblate. Unele coltare si canapele, cadrele de pat, sau mesele se pot demonta sau plia pentru a usura mobilierul si a putea transporta obiecte de dimensiuni mai mici. Pot fi de asemenea scoase rafturile si sertarele. Un lucru foarte important este sa securizezi usile dulapurilor, sertarele si alte componente ce nu se pot demonta usor, pentru a nu se deschide in timpul transportului. Acestea trebuie incuiate sau eventual lipite cu banda adeziva care nu lasa urme pe mobila. Nu uita sa strangi separat niturile, suruburile si piulitele, eventual cu un biletel pe care sa scrii carui obiect ii sunt atribuite.

3. Impachetarea mobilei pentru a-i asigura protectia

Mobila trebuie protejata atunci cand este mutata. Desi pare intuitiv, acest lucru trebuie facut cu grija, pentru ca de el depinde integritatea fizica a pieselor tale de mobilier. Piesele din lemn sunt cele mai vulnerabile, pentru ca se pot zgaria si chiar rupe usor. Fie ca este o masa, o biblioteca, sau un birou, trebuie sa te asiguri ca mobilierul din lemn este protejat corespunzator. Acest lucru il poti realiza cu ajutorul unor folii in care poti inveli mobila in mai multe straturi. Aceste folii sunt usor elastice si rezista foarte bine la socuri si la rupere. De asemenea, poti utiliza paturi speciale pentru mutare, cu care poti inveli mobila sau electrocasnicele voluminoase. Toate aceste materiale de protectie sunt vitale pentru a proteja mobilierul si bunurile tale in timpul transportului.

4. Impacheteaza tot ce poti si creeaza spatiu de manevra

Impacheteaza si obiectele de dimensiuni mai mici in cutii de carton si foloseste folii cu bule sau hartie alba pentru protectia lor. Totusi utilizarea foliilor cu bule nu se recomanda pentru invelirea mobilierului greu, deorece poate crea urme de condens pe lemn sau pe geamuri. Poti folosi si hartie pentru a o distribui printre obiecte, dar nu de ziar, pentru ca poate lasa urme de tus.
Avand in vedere ca urmeaza sa muti obiecte voluminoase, trebuie sa-ti creezi culoarele de tranzit pentru mobila. Deschide larg usile si alte cai de acces si blocheaza-le pentru a avea mai mult spatiu. In acest fel, va fi mult mai usor sa muti mobila si sa eviti sa se loveasca de pereti sau canturi.

5. Utilizeaza echipament special de mutare si cere ajutor

Daca detii mobile grele si voluminoase si mai multe cutii, vei avea nevoie de o liza sau un carucior pentru transport. Poti transporta usor un dulap sau un frigider, legandu-le de liza, astfel incat vor sta fixe pana la incarcare insa din pacate nu poti realiza singur o mutare. Va trebui sa ceri ajutorul unui apropiat, prieten sau familie, care este dispus sa-ti acorde timpul si efortul lui si sa te ajute sa cari diferitele obiecte. Daca vrei sa scapi de griji, iti recomandam sa apelezi la o firma mutare mobila cu experienta si echipamente adecvate.

6. Foloseste materiale la indemana pentru a deplasa mobila

Daca nu ai la dispozitie o liza sau un carucior, poti usura deplasarea mobilei grele, punand cartoane, prosoape sau bucati de material textil impaturit sub mobila. In acest fel protejezi atat mobila, cat si pardoseala de zgarieturi si urme. Mobilierul aluneca in acest fel mai usor pe podea, fiind eliminate daunele.

7. Aranjeaza cu atentie mobila pentru transport

Daca ai la dispozitie un vehicul cu suficient spatiu pentru transportul mobilei si al bunurilor tale, trebuie sa acorzi mare atentie modului cum aranjezi obiectele. De acest lucru depinde integritatea mobilierului. Obiectele grele si voluminoase trebuie legate si asigurate cu chingi sau sfori pentru a nu se misca sau prabusi in timpul deplasarii. De asemenea, evita sa stivuiesti cutii sau obiecte grele peste piesele delicate din lemn, pentru a nu pune presiune asupra lor si a provoca daune in timpul transportului.

Piesele de mobilier din lemn pot fi dificil de mutat din cauza gabaritului. Poti apela la ajutorul acordat de o firma profesionala de mutari mobila. Avantajul oferit de aceasta consta in faptul ca vei avea la dispozitie o echipa de profesionisti care realizeaza zilnic mutari si transport mobila, fiind familiarizati cu tot procesul de mutare. Pot manevra mai usor obiecte grele sau care cer atentie sporita. De asemenea, sunt pregatiti avand la dispozitie uneltele, echipamentele si vehiculele adecvate pentru a-ti face tie mutarea mai usoara si a te scuti de efort si stres.

Chiar si cu ajutor profesional va exista mereu un risc in a transporta mobila. O solutie ar fi sa-ti asiguri mobila, sau cel putin piesele de valoare pentru a fi acoperit in caz ca ceva nu va merge conform planului. Fii pregatit in orice pas!