ESTIMARE GRATUITA LA 0722-315-547

5 idei pentru a muta usor mobila in casa

5 idei pentru a muta usor mobila in casa

O mutare poate fi un demers binevenit atunci cand doresti sa aduci un suflu proaspat locuintei tale. Este important sa aranjezi mobila intr-un fel care sa imbine latura practica cu cea estetica. Atunci cand doresti sa muti mobila trebuie sa tii cont de anumite aspecte practice, pentru a preveni accidentarile nedorite sau deteriorarea mobilei. Iata cinci idei pe care le poti urma atunci cand vrei sa muti mobila in casa.

1. Elibereaza si dezasambleaza daca se poate

Mobilele sunt grele si din cauza faptului ca pot contine diverse obiecte depozitate. Pentru a-ti usura munca la manipulare, trebuie sa golesti pe cat posibil rafturile, dulapurile, bibliotecile, sau lazile paturilor de obiectele grele si voluminoase. Astfel vei depune un efort mult mai redus la carat. De asemenea, orice mobila care se poate demonta in componente, ar trebui dezasamblata. Acest lucru ajuta in doua feluri – in primul rand la faptul ca vei cara obiecte mai usoare, sau de dimensiuni mai reduse, iar in al doilea rand, componentele astfel dezasamblate vor incapea mai bine prin cadrele usilor, sau pe culoarele mai inguste.

2. Evita ridicarea mobilei voluminoase

Cu toate pregatirile facute, exista totusi corpuri de mobilier voluminoase si grele. Este recomandat sa eviti ridicarea mobilei pentru a preveni accidentarile sau durerile. In schimb mobila poate fi impinsa sau trasa pe podea, folosind cartoane sau prosoape. Daca totusi mobila trebuie carata de la un etaj la altul, sau trebuie trecuta peste praguri mai inalte, va fi nevoie sa ridici cu spatele drept, si sa ceri ajutorul unui prieten, sau chiar sa apelezi la ajutor profesionist.

3. Foloseste-te de cartoane si prosoape

Exista cateva trucuri pentru a te ajuta la deplasarea mobilei pe suprafete. Poti intoduce sub mobila cartoane pentru a o misca pe covoare sau carpete, sau poti insera prosoape pentru a o face sa alunece pe parchet, fara a deteriora suprafata. Mobila se poate ridica intr-o parte pentru a strecura prosopul sau cartonul, apoi printr-o miscare de balans, se poate finaliza inserarea.

4. Utilizeaza platforme dotate cu roti pentru deplasarea mobilei

O alta solutie utila pentru deplasarea mobilei este utilizarea unor platforme sau carucioare, cu roti cauciucate pentru a usura transportul mobilei. Este necesara o usoara atentie atunci cand urci mobila pe platforma, sau pe carucior, dar in rest totul va merge ca pe roate.

5. Poti impinge sau trage mobila

De cele mai multe ori impingem mobila spre destinatia dorita, si o tragem doar cand dorim sa o asezam. Acest lucru este logic, pentru ca puterea mai mare sta in muschii de la picioare, sau in muschii spatelui. Cu ajutorul unui prieten, se poate insa si trage mobila, daca mentii spatele drept si apuci cu ambele brate de marginile mobilierului, indoind usor genunchii. Cu grija, poti sa te ridici si sa tragi astfel mobila, primind concomitent ajutor de la persoana care impinge.

Acestea sunt cateva idei pentru a muta mobila in casa, cu usurinta si fara prea multe batai de cap. Cu putina grija si rabdare poti realiza lucruri mari.