ESTIMARE GRATUITA LA 0722-315-547

7 sfaturi esențiale pentru ambalarea articolelor fragile

7 sfaturi esențiale pentru ambalarea articolelor fragile

7 sfaturi esențiale pentru ambalarea articolelor fragile

O mutare nu implică numai efortul de manipulare a mobilierului, ci și grija împachetării obiectelor fragile, cum sunt paharele, vesela sau electrocasnicele. Este firească îngrijorarea pentru spargerea acestor articole în timpul transportului. Cutiile ce conțin astfel de obiecte sunt manipulate des și de aceea este important să existe o grijă suplimentară pentru ca articolele fragile sau unicat să ajungă în siguranță la destinație.

Însă protejarea bunurilor ce se pot deteriora se poate realiza fără probleme, atât timp cât ții cont de câteva aspecte și acorzi o atenție sporită împachetării și aranjării lor.

1) Alege cutii din carton rezistent

Nu utiliza cutii din carton subțire sau care prezintă defecte. Poate părea evident, însă cu cât cartonul este mai gros, cu atât cutia va fi mai robustă și va proteja mai bine obiectele fragile. Pentru mai multă rezistență asigură partea de jos a cutiei cu mai multe benzi adezive sau cu materiale moi, precum folii cu bule, prosoape sau polistiren pentru a amortiza șocurile.

2) Folosește cutii de dimensiuni mai mici pentru articole grele și fragile

Electrocasnicele dar și alte articole fragile sunt mai ușor de manevrat și mai puțin probabil să fie deteriorate dacă le plasezi în cutii mai mici din carton rezistent. Acest lucru nu permite articolelor să se deplaseze în interiorul cutiei în timpul transportului.

3) Plasează obiectele grele la bază

Stratifică toate articolele de la cel mai mare la cel mai mic, de la cele mai grele, la cele mai ușoare, astfel încât baza cutiei să fie bine susținută și articolele mai mici să nu fie zdrobite.

4) Împachetează individual fiecare articol

Paharele, farfuriile sau obiectele decorative fragile trebuie să fie împachetate individual, în funcție de dimensiune, formă și material. Este important ca obiectele de porțelan să fie învelite în folie cu bule și fixate cu bandă adezivă. Separă articolele mai mici și plasează-le în cutii de carton de dimensiuni reduse, pentru a nu fi stivuite împreună cu obiectele mai mari.

5) Umple spațiile goale cu materiale de protecție

Orice spațiu suplimentar rămas în cutie între articole trebuie umplut cu carton ondulat sau cu folie cu bule pentru amortizarea șocurilor. De asemenea, interiorul paharelor și borcanelor trebuie umplut cu hârtie de ambalat pentru a atenua vibrațiile.

6) Securizează articolele și cutiile cu bandă adezivă și folie extensibilă

După împachetarea obiectelor și umplerea spațiilor libere, este important ca și cutiile să fie bine închise și sigilate, utilizând bandă adezivă. În plus, electrocasnicele pot fi învelite înainte de plasarea în cutii în folie extensibilă, pentru a fi protejate împotriva șocurilor, dar și a prafului.

7) Etichetează clar articolele fragile

Toate cutiile ce conțin articole fragile trebuie să fie etichetate clar și separate de restul obiectelor. Manipularea și așezarea lor în autovehiculul pentru transport se poate realiza astfel cu mai multă grijă și atenție.

Ținând cont de aceste sfaturi, vei reduce substanțial riscul deteriorării bunurilor fragile, iar acestea vor fi transportate în siguranță la destinație. Nu uita să aloci suficient timp împachetării, pentru a minimiza la maxim erorile.

De asemenea, pentru servicii de mutări mobilier și obiecte fragile în siguranță poți oricând apela la firma de mutări Relokat!

Related Posts

Sună acum